torsdag 4 juli 2013

Slutbeställning, VVS-entreprenad kulverten!

Vilken dag, eller ska jag säga vilken vecka, vilken månad eller tom vilket 2013! Vad har vi gett oss in på? Vi visste att det skulle vara mycket att göra men så här mycket?! Kanske tur att vi inte visste det.

Vi hoppades på att det skulle lugna ner sig efter kontraktet med Vallsjöhus. Nä, det blev mer att göra. Efter bygglovet då? Ja, då blir det säkert bättre. Nä, ännu mer att göra. Efter att entreprenörskontrakten är skrivna då minskar arbetsbelastningen...nähä, inte det heller. Nu då, efter slutbeställningen. Troligen inte. Men, imorgon börjar semestern så då kan vi fokusera på våra barn och det här och glömma allt annat. Tack och lov för det!

Till kulverten som nu gett oss lite bekymmer.
Vi ska ha en kulvert mellan garaget och huset för värme och varmvatten. Den tänkte vi att man kan fixa senare. Eller vi har helt enkelt inte haft tid att fundera på den. Nu ikväll när vi skrev kontrakt med vår VVS-entreprenör berättade han att vi behöver gjuta in den i grunden, och att den ska ligga djupt. Detta betyder att vi behöver den på måndag då vi fortsätter markarbetet. Det visade sig då att kulvertrackarn är en beställningsvara. Tjooohoo, vad glada vi blev, inte! Men tack Stefan för att du hjälpte oss inse detta innan det var för sent och vi gjutet plattan utan den.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar