fredag 3 januari 2014

Glespanel i östra och västra skeppet

Idag har jag och min bror satt glespanel på nedervåningen/entreplan (alla ritningar har det namnet).
Vi började i östra skeppet; tvättstugan, toan och gästrummet. Förrutom en liten mätningsteknikalitet (hmmmpf, sådana idiotmisstag slipper man ju gärna...det var alltså jag som hade tummen på fel ställe) gick allt över förväntan. Med tanke på mitt bidrag till extraarbete så var vi nöjda med att vara klara där till lunch.
Tyvärr gick det mindre bra sedan. Tanken var att vi skulle fortsätta i mittskeppet; hall och vardagsrum, men där hade Vallsjöhus gjort fel i  ritningsunderlaget. Det kanske brukar hända men det är störande då vi som amatörsnickare har större behov av att det är rätt i underlagen. Att de inte heller levererat rätt spik till glesningen trots att de vetat om att fel begåtts sedan stomresningen i oktober imponerar inte heller. Att säljaren som skulle höra av sig idag och meddela hur vi skulle lösa spikproblemet inte hört av sig trots löfte om det imponerar inte heller. Vi får hoppas att det känns mindre störande när de öppnar upp fabriken efter jul igen. Då går det åtminstone att diskutera problemen och andra funderingar med de som gjort underlagen och levererat materialen.
Tillbaka till glesningen, istället för att arbeta i vardagsrum och hall fäste vi upp glespanel i köket. Där stämde planklängderna med både ritning och verklighet. Ikväll ska vi luska ut om vi på ett smart sätt kan använda de levererade längderna i hall och vardagsrum trots att det saknas 1,2 meter per rad.
Hampus, stort tack för att du ställde upp med styrka och hjärna idag! 
Andreas Kvarnström på Vreta Kloster Byggservice, tack för att du lånade ut dina spikpistoler och stod med spik trots mycket kort varsel. 
Jonas Jalkemo på Kimstad Bygg, tack för att du ringde tillbaka och förklarade problemet med de levererade spikarna trots avslutat arbete hos oss.
Tholmarks, Ramirent, Skanska, Lambertsson och Cramo, tack för att ni försökte att hitta en pistol som klarade att slå levererad spik.
Än så länge klarar vi kanske av att ha all gles klar tills dess att snickarna börjar på måndag. Det hänger på om vi får till längdproblematiken och om vi får tag på mer spik till de pistoler vi kunde låna. 

1 kommentar: